Hvis der er noget, der kan ødelægge en ellers dejlig dag, er det en dårlig hårdag!

hvis du bare får nogle gode hårrutiner kan du rette op på det. 🙂

 

I dine hverdage kan du.
Frisk frisuren op 🙂
Du ved det sikkert allerede godt: at du ikke skal vaske dit hår hver dag!

Så din daglige hårplejerutine starter altså IKKE med hårvask, men med at friske gårsdagens frisure op ved at puffe håret op med hænderne og evt. et spray vand, sætte håret op (hvis du har langt hår) eller tæmme lokkerne med lidt voks eller hårspray, alt efter hvad du foretrækker. Har du fedtet hår, kan du med fordel bruge lidt tørshampoo: Spray det ind i håret ved hårrødderne, det suger fedtet væk fra dit hår og får dit hår til at se nyvasket ud. Er du mørkhåret, kan du få særlig tørshampoo til mørkt hår, hvis du vil undgå pudderhvide plamager i håret.
Et par gode råd til frisuren:

Brug et minimum af stylingprodukter. Markedet bugner af spray, voks og mousse, der lover fantastisk hår, men bare fordi du kommer masser af dem i håret, betyder det altså ikke nødvendigvis, at dit hår kommer til at se fantastisk ud! Begræns dig til det, du behøver – både for dit hår og din pengepungs skyld. I salonen bruger jeg I.C.O.N som er et godt mærke det er mildt for håret og det er en fornuftig pris..
Brug kun glatte- eller krøllejern hver 2-3 dag, og husk så at beskytte håret med et varmebeskyttende produkt meget vigtigt ! .
Her er et par gode ideer til langhårsfrisurer på de dage, du ikke vasker hår. 

Du kan eventuel sove med fletninger så du får lidt bølger i håret . Eller lave et sildeben.

Du kan lave høj hestehale, eller en knold.

Du kan også bruge en valg til at lave ballet knolden. Eller du kan tage nogle klemmer og sætte noget af håret op tilfældigt. Du kan tage et pandebånd og sno noget af håret op.

Jeg kan vise jer et par opsætninger på et tidspunkt. men der er mange måder at lave hurtige pæne frisure.. 🙂

Lad være med at vaske håret hver dag – det slider nemlig unødigt på håret. Nøjes i stedet for med at vaske håret 2-3 gange om ugen. Hvis dit hår er meget fedtet, og du slet ikke kan bære tanken om ikke at vaske hår hver dag, så gør det, men brug en mild shampoo.

Gode råd til hårvasken:

Husk at vælge produkter, der passer til din hårtype – de giver  det bedst mulige resultat.
shampoo og balsam kan være ret dyrt, men heldigvis er det drøjt i brug, så brug kun en lille smule ad gangen skum det op med vand.

Skyl håret i rigelige mængder vand. Umedgørligt hår kan skyldes, at du ikke får skyllet shampoo og balsam ordentligt ud. Brug i øvrigt også lunkent vand frem for brandvarmt vand – det udtørrer nemlig hår og hovedbund. Slut gerne af med det kolde gys.

Tør håret forsigtigt. Lad være med at frottere det tørt, det kan nemlig få hårstråene til at brække. Tryk i stedet vandet ud af håret, og lad det så lufttørre, indtil det er næsten tørt, før du går i gang med hårtørreren. Når du føntørrer håret, så hold hårtørreren så langt væk fra håret som muligt, og hvis temperaturen på din hårtørrer kan indstilles, så brug den lavest mulige eller mellem varme.

Gå til frisøren!!!!
Uanset hvilke produkter og fif, du prøver, er der ikke noget, det kan få spaltet hår til at forsvinde – undtagen en klipning. Derfor: Gå til frisøren hver 6-7. uge og få dem klippet af. Når de tørre spidser forsvinder, får det også dit hår til at se blankere, glattere og sundere ud, og så forebygger det flere spaltede spidser; jo længere du går rundt med spaltede spidser, desto længere op spalter håret. eventuel brug kur en gang om ugen eller bare hver 14 dag. for at pleje dit hår.

Giv dit hår en kærlig hånd.
Dit hår har også brug for lidt ekstra pleje nu og da, så brug en shampoo, der renser håret i bund for alle stylingprodukter en gang om måneden, eller giv det en kur, der giver dit hår ekstra fugt, hvis dit hår har behov for det.

spis sundt og undgå stress og få godt med vitaminer det har også stor betydning for dit hår og krop.

Med venlig hilsen hairbylundquist rigtig god dag til alle jer som læser med …..